Εργαστήρι: Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά υπό την αιγίδα του Δήμου Κουρίου

 📅 16 Οκτωβρίου 2024

🕒 17:00 – 19:00 μ.μ.

📌 Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

 

Συνέχεια στις δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας με εργαστήρι για παιδιά, που διοργανώνει ο Όμιλος Green Energy και υπό την αιγίδα του Δήμου Κουρίου. Το εργαστήρι με θέμα «Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2024, μεταξύ των ωρών 17:00 – 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Ύψωνα.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της ανακύκλωσης, προσφέροντας τους παράλληλα έναν δημιουργικό τρόπο μάθησης. Τα παιδιά θα μάθουν πώς να αξιοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά για να δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου Green Energy δεν αποσκοπεί μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στο να εμπνεύσει τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν πιο πράσινο και υπεύθυνο τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία και τη φαντασία των παιδιών, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και τη μετατροπή καθημερινών αντικειμένων σε κάτι νέο και χρήσιμο. Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση θα υπάρχουν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια με τους κάδους ανακύκλωσης και αφήγηση παραμυθιού.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών.