Λήξη Πράσινης Εβδομάδας και εκστρατείας Ride to Green

Με ποδηλασία ολοκληρώθηκε η Πράσινη Εβδομάδα 2024, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο My Mall Λεμεσού. Η συγκεκριμένη ημέρα σηματοδοτεί παράλληλα την λήξη της εκστρατείας «Ride to Green», η οποία άρχισε τον Μάρτιο 2024 υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του Ομίλου Green Energy και της Nextbike Cyprus.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ride to Green», τέθηκε ως στόχος η χρήση ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς, η δενδροφύτευση έως και 10.000 δέντρων σε πυρόπληκτες περιοχές και ο καθαρισμός παραλιών σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Ανακοινώθηκε πως ο στόχος δεντροφύτευσης ξεπεράστηκε σε λιγότερο από 8 μήνες και στο επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί ήδη οι επόμενες δενδροφυτεύσεις.

Οι συμμετέχοντες διένυσαν μια απόσταση 7 χιλιομέτρων από τον χώρο στάθμευσης του My Mall μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Νέου Λιμανιού, χρησιμοποιώντας δωρεάν ποδήλατα από την NextBike Cyprus. Στον χώρο της εκδήλωσης παρεχόταν, επίσης, ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της χρήσης ποδηλάτου και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Marketing Manager του Ομίλου Green Energy, κα. Ρουπίνα Ασημένου και ο Business Development Director της Nextbike Cyprus,  κ. Αντωνης Νικολαΐδης.