Το «δεξί χέρι» του οραματιστή της πράσινης ενέργειας στην Κύπρο.

Η Αντριάνα Ναστούλη, Executive Personal Assistant του CEO του Ομίλου μας, μιλάει στο Executive Today του Economy Today.

Πώς είναι να κατέχεις τον ρόλο της Executive Personal Assistant δίπλα σε έναν καταξιωμένο επιχειρηματία που ασκεί μεγάλη επιρροή στην πράσινη μετάβαση της χώρας; Πόσο απαιτητικός είναι ο ρόλος και πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής; Για όλα αυτά μιλά στο Economy Today η Executive Personal Assistant του CEO κ. Γεώργιου Γεωργίου, του Oμίλου Green Energy.
Πόσα χρόνια βρίσκεστε στον Όμιλο Green Energy και πώς είδατε αυτόν να εξελίσσεται μέσα στο πέρασμα των χρόνων.
Στον Ομίλο βρίσκομαι τα τελευταία έξι χρόνια, όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πρωτού αυτός γίνει ευρέως γνωστός.
Μέσα από το πέρασμα των τελευταίων χρόνων, ο Όμιλος κατέγραψε ανοδική πορεία χάρη στις θυσίες, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων των εργαζομένων. Σήμερα, η ραγδαία αυτή ανάπτυξη κατέταξε τον Όμιλο σε κυρίαρχη θέση χάριν φυσικά και στον δημιουργό του, τον κ. Γεωργίου ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην πράσινη μετάβαση της χώρας.
Ταυτόχρονα, ο Όμιλος, χαίρει εμπιστοσύνης από επιχειρήσεις και καταναλωτές και ακολουθεί στρατηγικά το επενδυτικό του πλάνο για ένα πράσινο μέλλον.
Ποιος είναι ο ρόλος σας ως Executive Personal Assistant του CEO του Ομίλου Green Energy;
Ο ρόλος μου ως Executive PA στο πλευρό του CEO κ. Γεώργιου Γεωργίου, θα έλεγα ότι είναι πολύπλευρος και πολυδιάστατος. Ο Όμιλος διοικείται από έναν επιχειρηματία με μεγάλη επιρροή σε καίρια ζητήματα, όπως η πράσινη μετάβαση και η βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου και αυτό από μόνο του απαιτεί στοχοπροσήλωση, δυναμικότητα και καλή οργάνωση για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Ούσα ο σύνδεσμος επικοινωνίας ανάμεσα στη Διεύθυνση του Ομίλου, τους εργαζόμενους αλλά κυρίως με εξωτερικούς σημαντικούς φορείς, έχω κληθεί αρκετές φορές να λάβω το ρόλο του ρυθμιστή, τροχιοδρομώντας σημαντικά θέματα που χρήζουν άμεσου χειρισμού από τον CEO.

Ο ρόλος μου στο πλευρό του CEO πέρα από την θετική εικόνα και την αποτελεσματική επικοινωνία προϋποθέτει πάνω απ’ όλα οξεία αντίληψη των καταστάσεων, καθώς καλούμε καθημερινά να αξιολογώ δεδομένα δίνοντας σαφείς οδηγίες προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό είναι κάτι που εξασφαλίζει στον κ. Γεωργίου τον απαιτούμενο χρόνο και τη δυνατότητα να εστιάζει στο επενδυτικό πλάνο και γενικά σε θέματα που αφορούν στρατηγικές αποφάσεις, με στόχο την ανάπτυξη του Ομίλου.

Πώς συμβάλλετε στην επίτευξη των στόχων που θέτει ο Γιώργος Γεωργίου στον Όμιλο;
Ο κ. Γεωργίου, ανέκαθεν έθετε υψηλούς στόχους. Κατέχοντας τη θέση του CEO, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Ομίλου ενώ υπό την ιδιότητα του Πρόεδρου της Επιτροπής Ενέργειας της ΟΕΒ, Πρόεδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ) και τη συμμετοχή του σε άλλους συνδέσμους, συνεισφέρει καταλυτικά στην πράσινη μετάβαση της χώρας. Ως σύγχρονος οραματιστής στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα της πράσινης ενέργειας, μετρά περισσότερα από 20 χρόνια μεθοδικής δουλειάς προς αυτή την κατεύθυνση.
Η συμβολή μου στην επίτευξη των στόχων του θα έλεγα ότι είναι καθοριστική για την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου, όπως άλλωστε και η συμβολή όλων όσων απαρτίζουν την πράσινη οικογένεια του Ομίλου Green Energy. Εξάλλου, ο CEO πιστεύει ακράδαντα ότι η ομαδική εργασία, η συγχρονισμένη δράση και η άμεση λήψη αποφάσεων οδηγούν στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων επενδυτικών στόχων του Ομίλου.

Για την υλοποίηση του πλάνου του, χρειάστηκε να ενημερωθώ για πολλά θέματα σχετικά με τον τομέα δράσης του κ. Γεωργίου. Να παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις, ώστε η συμμετοχή μου στις διάφορες διαδικασίες και δράσεις να είναι αποδοτική και ουσιαστική. Από τη διαδικασία επιλογής μιας επένδυσης ή στρατηγικού συνεργάτη, μέχρι την αδειοδότηση, ανάπτυξη και υλοποίηση ενός έργου.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε καθημερινά στο χώρο εργασίας;
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζω είναι πολλές! Η φύση του επαγγέλματος είναι τέτοια που απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, ορθή διαχείριση του χρόνου και άμεση ανταπόκριση σε οποιοδήποτε αίτημα φτάσει σε εμένα- είτε από τον CEO , είτε από εξωτερικούς φορείς, είτε από μέλη του Ομίλου.
Όταν εργάζεσαι σε μια επιχείρηση του μεγέθους του Ομίλου Green Energy, δεν χωράνε καθυστερήσεις ή λανθασμένοι χειρισμοί. Στην καθημερινότητα μου καλούμε να ανταποκριθώ και να επιλύσω αιτήματα, αποτελεσματικά, εντός 24ων με 48 ωρών. Συνήθως δουλεύω μέσα σε αυτά τα χρονοδιαγράμματα.

Από την άλλη, ως το «δεξί χέρι» του CEO απαιτείται να είμαι πάντοτε στο πλευρό του, με σοβαρότητα και συνέπεια ,να προνοώ, να προλαβαίνω καταστάσεις και να ανταποκρίνομαι εκ μέρους του, όπου μου ζητηθεί. Γενικά να διατηρώ υψηλά πρότυπα επαγγελματικής συμπεριφοράς σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκομαι.

Ως το «δεξί χέρι» του CEO του Ομίλου, πώς βλέπετε τις εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ στην Κύπρο;
Στην Κύπρο – συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ – η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο και αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να μας προβληματίσει.

Η πρόσφατη εξαγγελία κινήτρων αξιοποίησης των ΑΠΕ, δεν επαρκεί για την επίτευξη της μηδενικής εκπομπής ρύπων και την πράσινη μετάβαση της χώρας. Θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα για την αξιοποίηση των ΑΠΕ στην καθημερινότητά μας.
Η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ, η διείσδυση περισσότερων ΑΠΕ προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας στην κοινωνία αλλά και η φιλελευθεροποίηση της Αγοράς Ηλεκτρισμού στην Κύπρο, θα καθορίσουν το ενεργειακό σκηνικό της χώρας στο άμεσο μέλλον.