Φόρτιση ηλεκτροκίνητου οχήματος με στόχο το net zero

Φόρτιση ηλεκτροκίνητου οχήματος με στόχο το net zero
Πώς θα το πετύχουμε;

Η ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητα φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες για βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Όμιλος Green Energy, υπό την καθοδήγηση του Μάρκου Κούτσακου, Sales Manager Φορτιστών Ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζει μια σειρά από καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης, προσαρμοσμένες στις κλιματικές συνθήκες της Κύπρου.

Ολοκληρωμένες Λύσεις για κάθε Ανάγκη

Σύμφωνα με τον κ. Κούτσακο, η εταιρεία προσφέρει τρεις βασικές επιλογές φόρτισης: για οικιακή χρήση, επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους. Τα συστήματα φόρτισης του Ομίλου είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής και αξιοπιστία. Οι φορτιστές για οικιακή χρήση παρέχουν ισχύ έως 22kW, επιτρέποντας πλήρη φόρτιση σε 6 – 7 ώρες, ιδανική για νυχτερινή χρήση.

Εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικά οφέλη

Μελέτες τις οποίες διενήργησε ο Όμιλος Green Energy, έχουν καταδείξει ότι η χρήση φορτιστών στο σπίτι μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως 30% σε σύγκριση με οχήματα που λειτουργούν με βενζίνη ή πετρέλαιο, με την προσθήκη φωτοβολταϊκών συστημάτων να αυξάνει αυτή την εξοικονόμηση έως και 85%.

Προσαρμοσμένες λύσεις για επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους

Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, εξειδικευμένες λύσεις φόρτισης για επιχειρήσεις, από αργούς φορτιστές για χώρους στάθμευσης έως ταχυφορτιστές για διακοπές εργασίας. Στους δημόσιους χώρους, προωθείται το μοντέλο του “30 minute customer”, που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική φόρτιση.

Ζωντανή παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας

Ο Όμιλος έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ένα κομβικό σημείο στον σχεδιασμό της υπηρεσίας είναι η ανάπτυξη της πλατφόρμας Green Energy EV charging, η οποία επιτρέπει τη ζωντανή παρακολούθηση της διαδικασίας φόρτισης. Το λογισμικό αυτό προσφέρει δυνατότητες «έξυπνου» ελέγχου 24/7 και ιστορικό φόρτισης, προσβάσιμο από το κινητό του χρήστη σε ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους μέσω μιας εφαρμογής.

Με πρωτοποριακές και ολοκληρωμένες λύσεις ο Όμιλος Green Energy ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας προηγμένες, ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικές λύσεις φόρτισης, που συμβάλλουν ταυτόχρονα στην προώθηση της πράσινης ενέργειας και στη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.