Διοικητικό Συμβούλιο

Με κοινό όραμα και στόχους, για αδιάλειπτη επένδυση στην αειφορία του νησιού και την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας εργάζονται ομαδικά.
Κατέχοντας εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των ΑΠΕ και ενεργό δράση στο επιχειρείν, όλα τα μέλη του ΔΣ προσδίδουν αξιοπιστία και ενισχύουν το κύρος του Όμιλου, εντός και εκτός Κύπρου.

Γιώργος Γεωργίου

Founder & Chief Executive Officer

Το όνομα του έχει ταυτιστεί με την «πράσινη ενέργεια». Έχει αφιερώσει την 20χρονη πορεία του στην στρατηγική διείσδυση των ΑΠΕ, στην Κύπρο. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας μας.

Οραματιστής, με πολύπλευρη δράση σε θέματα διασφάλισης της αειφορίας, ιδρύει το 2016 τον καθετοποιημένο Όμιλο Green Energy, με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Αποτελεί μέντορα για τους εργαζόμενους στον Όμιλο και με σκοπό την πράσινη ανάπτυξη του νησιού, έχει επενδύσει στην εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών για την υλοποίηση της.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου ΣΕΑΠΕΚ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΣΑΗ  και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΛ Λεμεσού.

Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΗ, Πρόεδρος της Επιτροπής Λεμεσού – Πάφου και Επιτροπής Ενέργειας της ΟΕΒ καθώς και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας - ΠΑΣΕΞΕ.

Frode Foss-Skiftesvik

Shareholder of Green Energy Group

Ο κύριος Frode Foss-Skiftesvik είναι ανώτερο στέλεχος με 35ετή πορεία στην ίδρυση και δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων, των τραπεζών και της βιομηχανίας. Με έδρα τη Λευκωσία είναι τώρα Πρόεδρος της Fitzroy Capital, ενός οικογενειακού γραφείου και της QCG Capital, μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Συμμετέχει σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του συμβουλευτικού συμβουλίου της Investcorp Strategic Capital Partners. Tο 1998, συνίδρυσε την εταιρεία DePfa Investment Bank, μια πλήρως αδειοδοτημένη τράπεζα στην Κύπρο με γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ολοκλήρωσε την εθνική του θητεία στις Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις και είναι κάτοχος πτυχίου στην Οργάνωση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt και MBA από το Thunderbird School of Global Management.

Χαράλαμπος Κυριάκου

Chief Operating Officer

Ο κύριος Χαράλαμπος Κυριάκου, με την ιδιότητα του Chief Operating Officer, ενσαρκώνει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ προσωπικού και Διοικητικού Συμβουλίου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει μια αξιοζήλευτη 15χρονη πορεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τον χαρακτηρίζει η ψυχραιμία στη διαχείριση κρίσεων και γι' αυτό είναι ο άνθρωπος κλειδί στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου. Ως υπέρμαχος της αειφορίας και της εφαρμογής της "Πράσινης Συμφωνίας", θεωρεί πως όλοι οφείλουμε να παραδώσουμε στις νέες γενιές έργα που θα ενδυναμώσουν έμπρακτα την οικονομία και αειφόρο ανάπτυξη της Κύπρου μας.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΣΕΑΠΕΚ), ο οποίος είναι ενταγμένος στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, Αεροναυπηγός Μηχανικός και κατέχει μεταπτυχιακό στην Αεροναυπηγική Μηχανική & τις Ανανεώσιμες Τεχνολογίες και είναι εγγεγραμμένο μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Νικόλαος Π. Μαστρογιαννόπουλος

Non - Executive Director

Ο Δρ Νικόλαος Π. Μαστρογιαννόπουλος είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της W11 Ventures. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, του εθνικού φορέα χρηματοδότησης Ε&Κ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινού Κέντρου Ερευνών της ΕΕ, του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, μέλος της Κατευθυντήριας Επενδυτικής Επιτροπής του Κυπριακού Ταμείου Επενδύσεων, και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας των Υπουργείων. Υπήρξε ο εθνικός εκπρόσωπος στο SESAME και στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για τεχνολογίες Blockchain  (EBP).

Πρόκειται για ένα καταξιωμένο επαγγελματία με όραμα για τη Κύπρο που αποτελεσματικά εργάστηκε ώστε η έρευνα, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα και η αειφορία να αποτελούν πυλώνα βιώσιμής ανάπτυξης της οικονομίας και η Κύπρος περιφερειακό κέντρο έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας.

Σπύρος Βασιλείου

Non - Executive Director

Ο Σπύρος Βασιλείου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο και είναι μέλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της P.I. PROVIDENT INVESTMENTS LTD, εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Είναι Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus - CIPA) και Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (Cyprus Investment Funds Association - CIFA).

O Σπύρος Βασιλείου διαθέτει πλούσια και μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου και σε κάθε είδους θέματα που αφορούν ακίνητα και επενδύσεις. Έχει καθιερώσει επίσης εξειδίκευση στην παροχή συμβουλών για χρηματοοικονομικά θέματα, εταιρικούς μετασχηματισμούς και εναλλακτικές μορφές επενδύσεων.

Ellen M. Hanetho

Non - Executive Director

Το πάθος για δημιουργία και υλοποίηση επενδυτικών ευκαιριών, είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κα. Ellen M. Hanetho και κατεπέκταση την 25χρονη πορεία της στον τομέα χρηματοδότησης και στρατηγικής ανάπτυξης επιχειρήσεων.  Για την ίδια η επένδυση μιας εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί μονόδρομο για την διασφάλιση της αξίας της αλλά και τη διάσωση του πλανήτη μας.

Πρόκειται για την απόφοιτο του Harvard Business School και Boston University. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CERCIS AS. Εταιρεία η οποία έχει οδηγήσει πολλούς οργανισμούς που απασχολούνται στον τομέα του υδρογόνου, αλλά και στον ευρύτερο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κερδοφόρα πορεία.

Σήμερα, η κα. Hanetho έχει καταξιωθεί ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα στην τεχνολογία υδρογόνου ανά το παγκόσμιο και αναμένεται να φέρει μια άλλη πνοή στη διοίκηση του Ομίλου Green Energy.