ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Σε μια βαθιά επίδειξη ενότητας και περιβαλλοντικής δέσμευσης, ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών και o Όμιλος Green Energy πραγματοποιήσαν  την εκδήλωση Δεντροφύτευσης, στις 4 Οκτωβρίου 2023, στο λόφο Καλέβουνάρι μεταξύ 09:00 -11:00 το πρωί. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών στα πλαίσια του θεσμού Πράσινη Εβδομάδα.

Πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης είναι να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της περιβαλλοντικής ευθύνης και να προωθήσουμε τη σημασία της δεντροφύτευσης. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση χρησιμεύει ως μια πρακτική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συμβάλουν στις προσπάθειες αναδάσωσης και να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Στην δεντροφύτευση συμμετείχαν λειτουργοί του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, υπάλληλοι και συνεργάτες του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, Green Energy Group & Cypronetwork Consultancy Group, καθώς και μαθητές από τα Γυμνάσια Πολεμιδιών και Ύψωνα, μαζί με πολλούς άλλους συμμετέχοντες.

Με αυτή την συνολική προσπάθεια έχουν φυτευτεί 190 ορθόκλωνα δεντρύλλια κυπαρισσιών σε περίμετρο 300 μέτρων. Η δεντροφύτευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με επιπρόσθετα 110 δενδρύλια.

Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου δήλωσε μεταξύ άλλων:

« Έχοντας μελετήσει μαζί με το Υγειονομικό Τμήμα του Δήμου μας τις άμεσες ανάγκες, έχουμε αποφασίσει πως η ενδυνάμωση της χλωρίδας στον εν λόγω λόφο θα δημιουργήσει μια αντιπυρηνική ζώνη στην περιοχή Καλέβουναρι, που είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του Δήμου. Ο λόγος που αποφασίσαμε να φυτέψουμε περιμετρικά του λόφου κυπαρίσσια είναι γιατί δεν καίγονται εύκολα και είναι κατάλληλα να δράσουν ως αντιπυρηνικές ζώνες ».

Ο  CΟO του Ομίλου Green Energy, κ. Χαράλαμπος Κυριάκου, δήλωσε ότι « Η δεντροφύτευση είναι η υπόσχεση, προς τον εαυτό μας αλλά και τα παιδιά μας… Να φροντίσουμε τον πλανήτη που μας συντηρεί και να αφήσουμε μια μόνιμη κληρονομιά περιβαλλοντικής συνείδησης για τις μελλοντικές γενιές ».

Πράσινη Εβδομάδα

Η επαρχία Λεμεσού έχει ετοιμαστεί και προσκαλεί τους Δημότες της (και όχι μόνο)  για μια συναρπαστική και καταπράσινη σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Αυτή η συλλογική πρωτοβουλία, των 6 Δήμων της επαρχίας Λεμεσού με την στήριξη του Ομίλου Green Energy έχει ως στόχο να προωθήσει βιώσιμες πρακτικές, να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις πράσινης ενέργειας και να συσπειρώσει τις τοπικές κοινωνίες στον αγώνα υπέρ της πράσινης μετάβασης.

 

 

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό : GREEN WEEK – ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ