Επιτυχημένες δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας: Η Επαρχία Λεμεσού Ένωσε Δυνάμεις για το Περιβάλλον

Η Πράσινη Εβδομάδα της Επαρχίας Λεμεσού αποτελεί πλέον μια αναπόσπαστη και ενθαρρυντική πρωτοβουλία για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος στην Λεμεσό μας. Με την υποστήριξη του Ομίλου Green Energy και τη συμμετοχή όλων των Δήμων της επαρχίας Λεμεσού, η Πράσινη Εβδομάδα 2023, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού με επιτυχία.

Το πρόγραμμα της Πράσινης Εβδομάδας περιλάμβανε επτά διαφορετικές δράσεις με στόχο την προώθηση ενός οδικού χάρτη που οδηγεί σε μια πιο ευαισθητοποιημένη Λεμεσό και την καθιέρωση μιας παράδοσης που δεσμεύει κάθε δραστηριότητα με έναν συγκεκριμένο Δήμο της Λεμεσού.

Οι δράσεις που αποτέλεσαν την Πράσινη Εβδομάδα ήταν οι ακόλουθες:

  1. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης – Δήμος Λεμεσού: Τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πράσινη Μετάβαση”. Η εκδήλωση εστίασε σε θέματα ηλεκτροκίνησης, μεταφορών, και αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσιους χώρους και σχέδια επιχορηγήσεων.

 

  1. Αιμοδοσία – Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία, στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας. Η αιμοδοσία είναι μια ανιδιοτελής πράξη, μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Ο Όμιλος για 8η συνεχή χρονιά, τέλεσε την αιμοδοσία εις μνήμη των Σάββα Σοφοκλέους και Ντιάνας Γαβριηλίδου.

 

  1. Δεντροφύτευση – Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση δεντροφύτευσης στον λόφο Καλέβουναρι. Συνολικά, φυτεύτηκαν 300 ορθόκλωνα δεντρύλλια κυπαρισσιών, ενισχύοντας την προσπάθεια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

  1. Πράσινος Κινηματογράφος – Δήμος Ύψωνα: Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμος Ύψωνα παρουσίασε δύο ντοκιμαντέρ με θέμα την υπεραλίευση και την προστασία των θαλάσσιων ειδών που ζουν στη Μεσόγειο.

 

  1. Παρουσίαση σε Δημοτικό Σχολείο – Δήμος Αγίου Αθανασίου: Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου σχετικά με την Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση, και Πράσινη Ενέργεια, ευαισθητοποιώντας τους μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

  1. Ποδηλασία – Δήμος Γερμασόγειας: Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023, αρκετοί πολίτες και μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Λεμεσού, συμμετείχαν στην ποδηλατική διαδρομή 8 χιλ., υποστηρίζοντας τη χρήση του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μεταφοράς.

 

  1. Καθαριότητα γειτονιάς – Μέσα Γειτονιά: Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, πολίτες συγκεντρώθηκαν για να καθαρίσουν την περιοχή του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπογραμμίζοντας την αξία της κοινότητας και της περιβαλλοντικής φροντίδας.

 

Η Επαρχία Λεμεσού μαζί με τον ‘Όμιλο Green Energy πέτυχαν τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων στον στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας και βιωσιμότητας. Η Πράσινη Εβδομάδα αποτελεί παράδειγμα πώς η κοινότητα μπορεί να ενωθεί για το κοινό καλό και να προωθήσει την πράσινη μετάβαση. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Όμιλο Green Energy.