Πράσινος Κινηματογράφος στον Ύψωνα

Ετοιμαστείτε για μια βραδιά Πράσινου Κινηματογράφου! Ο Δήμος Ύψωνα παρουσιάζει μια αξέχαστη βραδιά βραβευμένων ταινιών που προκαλούν σκέψη που εμβαθύνουν στην καρδιά των περιβαλλοντικών ζητημάτων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας. Ελάτε μαζί μας στις 5 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα για να παρακολουθήσετε δύο βραβευμένες που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τα βαθιά περιβαλλοντικά τους θέματα, και η ιστορία τους επεκτείνεται στην ελληνική θαλάσσια πραγματικότητα.

 

  • Ταινία: Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Ώρα προβολής: 19:00 μ.μ. – 20:15 μ.μ

Περίληψη: Πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την υπέροχη θάλασσα η οποία μας περιβάλλει κι η οποία χαρακτηρίζει όλους μας, όσους έχουμε τη μεγάλη τύχη να κατοικούμε κοντά της; Τα καλοκαίρια βουτάμε στις μοναδικής ομορφιάς παραλίες της, απολαμβάνουμε το απέραντο γαλάζιο κι αναζητάμε διακαώς δωμάτια με θέα, αφήνοντας τη θαλασσινή αύρα να μας κάνει λίγο πιο ξέγνοιαστους. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τον πλούτο της, για τη μοναδική βιοποικιλότητα αυτής της μικρής, κλειστής θάλασσας; Για τα πλάσματα που ζουν στους βυθούς της και τις απειλές που αντιμετωπίζουν;

Δείτε το τρέιλερ εδώ

  • Ταινία: Σιγή Ιχθύος

Ώρα προβολής: 20:30 μ.μ. – 22:00 μ.μ

Περίληψη: Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, η ταινία αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ