Ολοκληρωμένες λύσεις για το Σπίτι, την Επιχείρηση και για Φωτοβολταϊκά πάρκα

Ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις για όλους!

Παράγουμε, προμηθεύουμε και αποθηκεύουμε ενέργεια. Εξασφαλίζουμε ενεργειακή ανεξαρτησία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας  μια σειρά ολοκληρωμένων λύσεων.

 

O καθετοποιημένος Όμιλος Green Energy, έχει ταυτιστεί με την βιώσιμη ανάπτυξη και πρωτοστατεί στις προσπάθειες αύξησης του ποσοστού διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

«Για εμάς κάθε νέα πρόκληση είναι η αρχή για να αναζητήσουμε και να εισάγουμε στην αγορά την αντίστοιχη εξειδικευμένη και καλά μελετημένη λύση» τονίζει ο CEO του Ομίλου Green Energy, κ. Γιώργος Γεωργίου.

Με περισσότερους από 40 επαγγελματίες στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, ο Όμιλος απαντά στις προκλήσεις με στοχευμένους ελιγμούς και στρατηγικές κινήσεις. Προσφέροντας ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις για το σπίτι και την επιχείρηση και αναπτύσσοντας μονάδες παραγωγής ενέργειας, όπως τα Φωτοβολταϊκά πάρκα, συμβάλλει, ουσιαστικά, στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

Ο Όμιλος Green Energy, με πολυετή εμπειρία στον τομέα ΑΠΕ, είναι σε θέση να διασφαλίζει αξιόπιστη ενεργειακή απόδοση στους πελάτες του. Να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 45MW να αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο, την εξ αποστάσεως παρακολούθηση αλλά και τη συντήρηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, οποιασδήποτε κλίμακας. Προσφέρει επίσης, προϊόντα θέρμανσης, Ψύξης και Αερισμού.

 

Για το σπίτι
Ενεργειακή ανεξαρτησία και μειωμένα έξοδα!

Αναμφίβολα, η ενεργειακή κατανάλωση στο σπίτι, αποτελεί φλέγον ζήτημα! Ο Όμιλος Green Energy ανταποκρίνεται στις ανάγκες για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι. Δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παράγουν και να αξιοποιούν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια με τα σχέδια Net Metering και Virtual Net Metering.

Σήμερα, εκατοντάδες νοικοκυριά που εμπιστεύονται τις ενεργειακές λύσεις του Ομίλου, λαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Κάθε νοικοκυριό που αναζητά την ενεργειακή του ανεξαρτησία, μπορεί να τη συναντήσει στις ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης του Ομίλου Green Energy. Χάρη στα προηγμένης τεχνολογίας συστήματα αποθήκευσης, οι καταναλωτές μπορούν να μεγιστοποιήσουν την ιδιοκατανάλωσή τους.

Εκτός από την παροχή φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικίες, ο Όμιλος ένταξε στην ευρεία γκάμα ενεργειακών λύσεων και τους φορτιστές ηλεκτροκίνησης AC για το σπίτι. Ακολουθώντας τις ανάγκες κατόχων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο Όμιλος, εγκαθιστά έξυπνο μετρητή για την αυτόματη διαχείριση φορτίου, διασφαλίζοντας τόσο την γρήγορη φόρτιση του αυτοκινήτου όσο και την αποφυγή υπερφόρτωσης του συστήματος ηλεκτροδότησης της οικίας.

 

Για την επιχείρηση
Τέλος στην ανοδική πορεία των λειτουργικών δαπανών!

Για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο Όμιλος έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκσυγχρονισμού αλλά και βιώσιμης-πράσινης ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την μείωση των λειτουργικών τους εξόδων.

Με το σχέδιο Net Billing, εμπορικά και βιομηχανικά υποστατικά έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν Φωτοβολταϊκά Συστήματα με εγκατεστημένη ισχύ 10,4kW έως 20ΜW, ώστε  να εξασφαλίσουν άμεσα σημαντική μείωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ. Εξίσου σημαντικά είναι τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών με το σχέδιο Virtual Net Billing, με το οποίο η εγκατεστημένη ισχύς μπορεί να ανέλθει μέχρι 500kW, εάν εγκατασταθεί σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.

Παράλληλα, ο Όμιλος, παρέχει στους πελάτες του ανταγωνιστική, αξιόπιστη και βιώσιμη εναλλακτική ενέργεια, μέσω της υπηρεσίας «Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Με τη συγκεκριμένη λύση, ο Όμιλος, διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά και τα προϊόντα αποθήκευσης. Ουσιαστικά, τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους με προσιτές τιμές ενέργειας από ΑΠΕ και συμβατικές μονάδες.

Είναι, ίσως, ο μοναδικός Όμιλος στη Κύπρο που έχει συνάψει Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ESCo), με χρηματοδότηση από τρίτους. Η σύμβαση πριμοδοτεί τις επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται αρχική επένδυση και ως εκ τούτου ενισχύει την κερδοφορία και την βιώσιμη ανάπτυξή τους. Στόχος του Ομίλου, είναι η υλοποίηση έργων με ταυτόχρονη χρηματοδότηση, μέσω του συνδεδεμένου με τον Όμιλο Ενεργειακού Επενδυτικού Ταμείου Cyprus Energy Fund. Για τις επιχειρήσεις που έχουν «γονατίσει» από τις αυξήσεις στα καύσιμα και προγραμματίζουν να  αντικαταστήσουν τον στόλο τους με ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο Όμιλος έχει την λύση. Παρέχει  τους παγκοσμίου φήμης φορτιστές DC σε μορφή ολοκληρωμένων τεχνολογικών πακέτων σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, με Τεχνική Υποστήριξη και Υπηρεσίες μετά την Πώληση. Αξιοποιεί τεχνολογικά αναβαθμισμένη εφαρμογή ώστε να διασφαλίζεται ο απόλυτος έλεγχος φόρτισης και έτσι κάθε επιχείρηση  να εξασφαλίζει επιπλέον μειώσεις στα λειτουργικά της έξοδα.

 

Για φωτοβολταϊκά πάρκα
Επένδυση για βέλτιστη απόδοση

Αξιοποιώντας τον ήλιο και τεχνολογίες αιχμής, ο Όμιλος λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται ιδιόκτητα Φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής δυναμικότητας 20.62MW. Παράλληλα πρωτοπορεί στη μελέτη, σχεδιασμό, διαχείριση και συντήρηση των μεγαλύτερων φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κύπρο, με πελατολόγιο που ξεπερνά τα 40MW.

Στόχος του Ομίλου είναι η μέγιστη παραγωγή ενέργειας καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων, γι’ αυτό και εκτός από τις μελέτες για βέλτιστη απόδοση και υπέρβαση της προβλεπόμενης απόδοσης, παρέχει υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης, απομακρυσμένης παρακολούθησης και υπηρεσίας on-call 24/7.

Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών

Ο Όμιλος Green Energy συνεχώς εξελίσσεται υιοθετώντας νέες πρακτικές και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες διασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας στο κοινωνικό σύνολο και συνδράμουν στην πράσινη ανάπτυξη.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ:

https://www.kathimerini.com.cy/gr/oikonomiki/epixeiriseis/olokliromenes-lyseis-gia-to-spiti-tin-epixeirisi-kai-gia-fotoboltaika-parka