Παρουσίαση και Ενημέρωση θεμάτων Κομποστοποίησης, Ανακύκλωσης και Πράσινης Ενέργειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Αθανασίου

Στο πλαίσιο του θεσμού “Green Week”  της επαρχίας Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των θεμάτων Κομποστοποίησης, Ανακύκλωσης και Πράσινης Ενέργειας, στο Α’ Δημοτικό Α’ σχολείο Αγίου Αθανασίου με την στήριξη του Ομίλου Green Energy.

Πιστοί στη δέσμευσή μας για την αειφορία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά με την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν υποστηρικτές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκαν και παρουσίασαν ο κ. Μαρίνος Δημητριάδης Υγειονομικός Λειτουργός του Δήμου Αγίου Αθανασίου και ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος Διευθυντής Πωλήσεων του Ομίλου Green Energy.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Μαρίνος Κυριάκου δήλωσε πως «Η κομποστοποίηση είναι ένας σημαντικός τρόπος περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων. Ένα μεγάλο ποσοστό των οικιακών απορριμμάτων, αλλά και του κήπου μπορούν να κομποστοποιηθούν, παράγοντας πρώτης τάξεως οργανικό λίπασμα για τον κήπο. Η κομποστοποίηση ενθαρρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται από τα νοικοκυριά στις πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες». Συνέχισε λέγοντας ότι «Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ενθαρρύνει τους δημότες του να προχωρήσουν σε εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης δίνοντας το εξής κίνητρο: 20% μείωση των τελών σκυβάλων για κάθε έτος για όσους αποδεδειγμένα διενεργούν κομποστοποίηση».

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλος Green Energy φροντίζει για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα του νησιού μας και προσπαθεί, συνεχώς, να βρει τρόπους ώστε να τον κάνει πιο πράσινο. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι να μάθουμε όλοι πώς να φροντίζουμε το περιβάλλον μας, συνειδητά». Ταυτόχρονα, απευθυνόμενος στους μαθητές δήλωσε: «Εσείς, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο πράσινο πλανήτη. Είστε το μέλλον του τόπου μας και καλό είναι, από τώρα, να υιοθετήσετε συνήθειες που προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν τις προσπάθειες διάσωσης του πλανήτη».

Στόχος της παρουσίασης είναι η μεταλαμπάδευση γνώσεων στους μαθητές σχετικά με:

  • Κομποστοποίηση: Οι μαθητές θα μάθουν για τη κομποστοποίηση, τη μετατροπή των οργανικών απορριμμάτων και τη μείωση των αποβλήτων, σε έδαφος, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  • Ανακύκλωση: Εμβαθύνουν στον κόσμο της ανακύκλωσης, κατανοώντας τη σημασία της και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον μας.
  • Πράσινη Ενέργεια: Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες των πηγών πράσινης ενέργειας, ανακαλύπτοντας πώς η καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει το μέλλον μας, μέσα από τις γνώσεις ειδικών εμπειρογνωμόνων του Ομίλου Green Energy.