Ποδηλασία στο Δήμο Γερμασόγειας

Ετοιμαζόμαστε να ποδηλατίσουμε στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού υπό την αιγίδα του Δήμου Γερμασόγειας και σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού. Το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023 ελάτε μαζί μας από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. για μια αναζωογονητική βόλτα, ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης Δασούδι (ΚΟΤ) και καταλήγοντας στην ίδια τοποθεσία σε μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων.

 

Η διαδρομή θα κινηθεί Ανατολικά στον παραλιακό δρόμο και μέσω της οδού Προφήτη Ηλία θα καταλήξει στο Πάρκο Κυνηγών όπου θα γίνει στάση για ξεκούραση και νερό. Επιστροφή από τον ίδιο δρόμο, ενώ στον τερματισμό της ποδηλασίας θα προσφερθεί κέρασμα.

Μετά τη βόλτα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με αναζωογονητικές ασκήσεις γιόγκα. Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται για το μάθημα Yoga θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο χαλάκι για λόγους υγιεινής.

Αυτή η εκδήλωση ενθαρρύνει τη δύναμη του ποδηλάτου ως βιώσιμου τρόπου μεταφοράς. Προωθείται η ιδέα ότι «Μαζί, ποδηλατούμε προς ένα πιο πράσινο μέλλον», αυξάνεται η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εμπνέεται η στροφή προς καθαρές και πράσινες επιλογές μετακίνησης. Υπογραμμίζεται η ακλόνητη δέσμευσή μας στις φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές, την υγιεινή ζωή και τη συμμετοχή της κοινότητας. Το ποδήλατο είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό τρόπο μεταφοράς, είναι μια ένας τρόπος ζωής. Είναι μια δήλωση ότι πιστεύουμε στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ότι δεσμευόμαστε για καθαρότερο αέρα και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Δασκάλα Yoga: Μαρία Κωνσταντίνου