ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στα πλαίσια του θεσμού “Green Week”, δεκάδες Λεμεσιανοί (και όχι μόνο) έκαναν πετάλι στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού σε μια εκδήλωση που τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γερμασόγειας και σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού και τον Όμιλο Green Energy. Το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023 οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το χώρο στάθμευσης Δασούδι (ΚΟΤ) και κατέληξαν στην ίδια τοποθεσία, σε μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων. Μετά τη βόλτα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με αναζωογονητικές ασκήσεις γιόγκα από την κα. Μαρία Κωνσταντίνου.

Αυτή η εκδήλωση ενθάρρυνε τη δύναμη του ποδηλάτου ως βιώσιμου τρόπου μεταφοράς. Η χρήση ποδηλάτου στην καθημερινότητα μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην πορεία μας, προς την πράσινη ενέργεια. Είναι ένας απλός αλλά ισχυρός τρόπος για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα.

H κα. Νεφέλη Κυριακίδου Marketing Administrator του Ομίλου Green Energy, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ποδήλατο όχι μόνο μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά προάγει επίσης τη σωματική υγεία και ευεξία. Αποτελεί μια συνθήκη win-win τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον. Σήμερα, γιορτάζουμε αυτόν τον βιώσιμο τρόπο μεταφοράς και τις δυνατότητές του να μεταμορφώσει τις κοινότητες μας.»

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Κυριάκος Ξυδιάς, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο που τελεί ο Δήμος Γερμασόγειας προς την πράσινη μετάβαση εδώ και χρόνια.