ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με τον όμιλο Green Energy, παρουσίασε μια αξέχαστη βραδιά βραβευμένων ντοκιμαντέρ, που προκαλούν σκέψη, που εμβαθύνουν στην καρδιά των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η εκδήλωση Πράσινου Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα στα πλαίσια του θεσμού «Green Week».

Το κοινό παρακολούθησε δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τα βαθιά περιβαλλοντικά τους θέματα, και η ιστορία τους επεκτείνεται στην ελληνική θαλάσσια πραγματικότητα.

Εκ μέρους του Δημάρχου Ύψωνα, κ. Παντελή Γεωργίου Ευτυχίου, ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου, κ. Νικόλας Βρυώνης δήλωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία της Green Energy Group ευθυγραμμίζεται άψογα με την κατεύθυνση που υιοθετεί ο Δήμος προς την πράσινη ευαισθητοποίηση των Δημοτών του».

Η Marketing Manager του Ομίλου Green Energy, κα. Ρουπίνα Λουκά Ασημένου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Ο κινηματογράφος κατέχει μια μοναδική δύναμη να εμπνέει, να εκπαιδεύει και να προκαλεί συναισθήματα. Τα ντοκιμαντέρ, μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην αφύπνιση των κοινοτήτων. Να πυροδοτήσουν συζητήσεις, να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τη δράση. Με τα ντοκιμαντέρ εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας σε περιβαλλοντικά θέματα, ενθαρρύνοντας μας όλους, να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη».

 

Τα ντοκιμαντέρ:

Ντοκιμαντέρ: Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Περίληψη: Πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την υπέροχη θάλασσα η οποία μας περιβάλλει κι η οποία χαρακτηρίζει όλους εμάς που έχουμε τη μεγάλη τύχη να κατοικούμε κοντά της; Τα καλοκαίρια βουτάμε στις μοναδικές και πανέμορφες παραλίες της, απολαμβάνουμε το απέραντο γαλάζιο κι αναζητάμε δικαίως δωμάτια με θέα, αφήνοντας τη θαλασσινή αύρα να μας κάνει λίγο πιο ξέγνοιαστους. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τον πλούτο και τη μοναδική βιοποικιλότητα αυτής της μικρής, κλειστής θάλασσας; Για τα πλάσματα που ζουν στο βυθό της και τις απειλές που αντιμετωπίζουν;

Δείτε το τρέιλερ εδώ

 

Ντοκιμαντέρ: Σιγή Ιχθύος

Περίληψη: Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής ως η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, η ταινία αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

 

Πράσινη Εβδομάδα

Η επαρχία Λεμεσού έχει ετοιμαστεί και προσκαλεί τους Δημότες της (και όχι μόνο)  για μια συναρπαστική και καταπράσινη σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Αυτή η συλλογική πρωτοβουλία, των 6 Δήμων της επαρχίας Λεμεσού με την στήριξη του Ομίλου Green Energy έχει ως στόχο να προωθήσει βιώσιμες πρακτικές, να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις πράσινης ενέργειας και να συσπειρώσει τις τοπικές κοινωνίες στον αγώνα υπέρ της πράσινης μετάβασης.