“RIDE TO GREEN”: Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Οι εταιρείες nextbike by TIER Cyprus και ο Όμιλος Green Energy πραγματοποίησαν δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολωμονίδης”, με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας “Ride to GREEN”.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας κας. Μαρίνας Χατζημανώλη και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στη βιώσιμη κινητικότητα και την πράσινη μετάβαση. Στο πλαίσιο της εκστρατείας τίθεται ως στόχος η δενδροφύτευση έως και 10.000 δέντρων σε πυρόπληκτες περιοχές και ο καθαρισμός παραλιών σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Στον χαιρετισμό του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της nextbike by TIER Cyprus, κος. Νεόφυτος Ιωάννου ανέφερε: “H εκστρατεία Ride to Green έχει ως στόχο την προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πράσινη μετάβαση και μετακίνηση. Η εταιρεία nextbike είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.”

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο COO του Ομίλου Green Energy, κος. Χαράλαμπος Κυριάκου, απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι: “Η υιοθέτηση της πράσινης κουλτούρας δεν είναι μια εύκολη διαδρομή… Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά της δύναται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας του τόπου.”, ενώ στη συνέχεια κάλεσε πολίτες και ιδιωτικούς φορείς να συνδράμουν ενεργά στη διάσωση του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα.

O Δήμαρχος Λεμεσού κος. Νίκος Νικολαΐδης στον χαιρετισμό του ανέφερε: H κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας. Η Λεμεσός έχει επιλεγεί ανάμεσα σε 100 πόλεις της Ευρώπης και μέχρι το 2030 οι συγκεκριμένες πόλεις θα καταστούν κλιματικά ουδέτερες και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συγκεκριμένες διεργασίες με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Επιπλέον ανέφερε πως o Δήμος Λεμεσού και ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, σε συνεργασία με τον Όμιλο Green Energy σαν εξωτερικός σύμβουλος, προχωρούν σε ένα μεγαλεπήβολο project σε δημοτική γη. To project προνοεί την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου με αποθήκευση, πέραν των 23MW , μέσα από το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα, σε δημότες που δεν μπορούν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά στα υποστατικά τους και «μέσα από μια μετοχική, συνεταιριστική προσέγγιση», να μπορέσουν να έχουν όφελος στη μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Κλείνοντας, ανέφερε πως ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την nextbike Cyprus  εργάζονται από κοινού σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία θα υιοθετηθούν δράσεις οι οποίες αφορούν την χρήση ποδηλάτων.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, κλείνοντας την Δημοσιογραφική Διάσκεψη ανέφερε: “Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι εδώ σήμερα μαζί σας και να συμμετέχω σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τις αξίες της πράσινης μετάβασης, της βιώσιμης κινητικότητας και της φροντίδας του περιβάλλοντος. Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας δεσμεύεται πλήρως στην υποστήριξη αυτής της εκστρατείας και στην προώθηση των αξιών που εκπροσωπεί. Μέσω συνεργασίας και δράσης, θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, για πιο καθαρές θάλασσες, για ένα περιβαλλοντικά φιλικότερο περιβάλλον για τις νέες γενιές.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία θα διαρκέσει οκτώ μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν εκτός των άλλων ποδηλατικές διαδρομές, κάνοντας αρχή στις 9 Μαρτίου, στις 10:00, στον Μόλο Λεμεσού.

Οι διοργανώτριες εταιρείες θα ενημερώνουν το κοινό ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα.